Hemma igen!Det blev ett ganska långt blogguppehåll medan vi var på semester i Blekinge, men nu är vi hemma igen sen några dagar.
Vi hade varmt och skönt väder och härliga dagar med släkten. Som vanligt fick vi massor med god mat och många mysiga fikastunder!

Så här fint och idylliskt ser det ut hos svärföräldrarna:Goaste barnbarnet var med, ja dottern med sambo också förstås, och Gustav var så här himla söt när han åt frukost en morgon:Resans höjdpunkt var nog, iallafall för somliga i familjen, vildsvinsjakten.
Första två kvällarna var det lugnt. Det enda de såg var en hare, en räv och en vanlig bonnkatt!

Tredje och sista kvällen som det jagades, satt sambon och en av sönerna i jakttornet och hörde hur ett svin sprang fram och tillbaka i skogskanten. Som tur var låg vinden på från rätt håll och till slut vågade det sig fram. Först stack ett stort tryne fram och vädrade, men sen kom hela vildsvinet ut ur buskarna.
Ganska strax ställde den sig i skottläge och PANG så sköt sambon ett skott och den dog på fläcken.

Vi som satt hemma hos svägerskan och väntade, fick mobilsamtal om att de skjutit en stor galt och att vi måste meddela farfar, så han kom med traktorn.
Deras telefon var trasig sen senaste åskovädret, så jag och F fick springa upp och väcka Farmor och Farfar.
Sen rusade vi ner igen och hämtade en bil, så F och jag kunde åka efter farfars traktor, ut i skogen. Farmor följde också med oss i bilen och så bar det av i full fart i mörkret i, de blekingska skogarna!

När svinet var lastad på traktorn körde de först ner så alla fick se på grisen innan de körde upp till gården och slaktade och hängde in den i kylen, ute i uthuset.
Vildsvinet vägde hela 110 kg, så sambon och sonen var mycket nöjda!

Ganska stora betar hade vildsvinet!

På hemresan tog vi vägen via Borås, där vi stannade med husvagnen ett par nätter.
Ett besök på härliga Magnolia var en av semesterns höjdpunkter för mej.Men tänk att gå omkring i denna härliga stämpel och scrapbutik i nästan två timmar, för att sen komma ut och bara ha handlat för 160 kr! Jag förstår verkligen inte vad som hände? Varför handlade jag inte mer??

Trodde nog jag skulle hinna in en sväng dagen efter, men då var vi i väg till Gränna och hann inte hem innan Magnolia stängde. Men men, så kan det gå!

Vi hade i alla fall en härlig dag i Gränna och en tur över till Visingsö blev det också. På kvällen spelade vi minigolf på campingen, precis som man ska när man är på campingsemester.

Men nu är vi som sagt hemma igen och det är skönt!

Nu blir det Morden i Midsommer med sambon. Det hör mysiga sommarkvällar till, tycker jag.

/ Katarina

RSS 2.0