Hemma igen!Det blev ett ganska långt blogguppehåll medan vi var på semester i Blekinge, men nu är vi hemma igen sen några dagar.
Vi hade varmt och skönt väder och härliga dagar med släkten. Som vanligt fick vi massor med god mat och många mysiga fikastunder!

Så här fint och idylliskt ser det ut hos svärföräldrarna:Goaste barnbarnet var med, ja dottern med sambo också förstås, och Gustav var så här himla söt när han åt frukost en morgon:Resans höjdpunkt var nog, iallafall för somliga i familjen, vildsvinsjakten.
Första två kvällarna var det lugnt. Det enda de såg var en hare, en räv och en vanlig bonnkatt!

Tredje och sista kvällen som det jagades, satt sambon och en av sönerna i jakttornet och hörde hur ett svin sprang fram och tillbaka i skogskanten. Som tur var låg vinden på från rätt håll och till slut vågade det sig fram. Först stack ett stort tryne fram och vädrade, men sen kom hela vildsvinet ut ur buskarna.
Ganska strax ställde den sig i skottläge och PANG så sköt sambon ett skott och den dog på fläcken.

Vi som satt hemma hos svägerskan och väntade, fick mobilsamtal om att de skjutit en stor galt och att vi måste meddela farfar, så han kom med traktorn.
Deras telefon var trasig sen senaste åskovädret, så jag och F fick springa upp och väcka Farmor och Farfar.
Sen rusade vi ner igen och hämtade en bil, så F och jag kunde åka efter farfars traktor, ut i skogen. Farmor följde också med oss i bilen och så bar det av i full fart i mörkret i, de blekingska skogarna!

När svinet var lastad på traktorn körde de först ner så alla fick se på grisen innan de körde upp till gården och slaktade och hängde in den i kylen, ute i uthuset.
Vildsvinet vägde hela 110 kg, så sambon och sonen var mycket nöjda!

Ganska stora betar hade vildsvinet!

På hemresan tog vi vägen via Borås, där vi stannade med husvagnen ett par nätter.
Ett besök på härliga Magnolia var en av semesterns höjdpunkter för mej.Men tänk att gå omkring i denna härliga stämpel och scrapbutik i nästan två timmar, för att sen komma ut och bara ha handlat för 160 kr! Jag förstår verkligen inte vad som hände? Varför handlade jag inte mer??

Trodde nog jag skulle hinna in en sväng dagen efter, men då var vi i väg till Gränna och hann inte hem innan Magnolia stängde. Men men, så kan det gå!

Vi hade i alla fall en härlig dag i Gränna och en tur över till Visingsö blev det också. På kvällen spelade vi minigolf på campingen, precis som man ska när man är på campingsemester.

Men nu är vi som sagt hemma igen och det är skönt!

Nu blir det Morden i Midsommer med sambon. Det hör mysiga sommarkvällar till, tycker jag.

/ Katarina

Annat pysselHar inte scrappat så mkt de senaste dagarna, förutom att jag altrade några tändsticksaskar. Men de har jag inte hunnit fotografera än, så de får jag visa en annan dag.

Men jag har pysslat lite med annat. Bland annat så har jag bakat en del kaffebröd, för det går det åt mycket , när man tillbringar mycket tid på stranden.

Jag har bakat vinbärsrutor, men utan vinbär :-)
I stället blev det blåbär och eftersom vi inte tål nötter i familjen, så testade jag att strö på kokos och det blev jättegott. Gaffelkakor bakades på önskemål av A och själv var jag sugen på biscotti, så det fick det bli.
Hemmagjorda Biscotti med chokladbitar i är sååå gott!Blev inspirerad av Weronica som visade hur hon förvarade sina pappersformar, för ett tag sen i bloggen
http://weronicaochannelie.blogspot.com/

Så nu kan jag njuta av mina fina formar, som ser ut som karameller i en burk!

Avslutningsvis vill jag visa min nya fina Rosengömma som jag köpte på Noll54 i Karlstad, häromdagen.Den var så fin att jag bara inte kunde motstå den och priset var helt ok. Köpte med en ros, som jag kan använda när jag inte har någon äkta. Fast nu blommar mina Queen Elisabeth fint, så nu ska jag plocka en och lägga däri.

Nu är det dags för kudden, så

Nattinatti! / Katarina

Altrad After EightI Fredags var vi bortbjudna på grillkväll. Jag ville gärna ha med mej något och köpte därför en chokladask som jag altrade.
Jag använde ett av de fina papperen från Crate Paper, som var med i mitt Dt-kitt från www.scrapidoo.se

Det vita svagt mönstrade papperet som jag klippt ut tagen i, är baksidan av papperet "Mia stack"
Det är så himla användbart med svagt mönstrade papper tycker jag!

En rubons från SassaFrassLass, en ros och så några daggdroppar, så fick det räcka!

Måste bara visa vilken underbar utsikt vi hade när vi satt på deras altan och åt gott.Efter maten packade A en kaffekorg som vi tog med oss och gick ner till sjön, och så satt vi och fikade med den här fina utsikten!En riktigt mysig sommarkväll blev det!

/ Katarina
RSS 2.0