En skiss- 2 alster


Januariskissen hos Svensk Scrapbooking såg ut så här:


Jag blev inspirerad av Morfens fina skiss och gjorde en layout, med ett par foton på barnbarnet, från i julas.Har använt spillpappersbitar från Basic Greys "Eskimo kisses" och chipboardstickers från samma serie.

Gjorde även ett kort utifrån skissen:Även här har jag använt spillpappersbitar. Stämpelmotivet kommer från Magnolia och det har jag lånat av en snäll scrapkompis. Den fina grattisstämpeln kommer från Prickiform och den har jag lånat av en annan snäll scrapkompis.

Att scrappa utifrån en skiss är ett kul sätt att utmana sig själv på.

Det har varit/är lite tufft nu sen älskade farmor dog. Men man får ta en dag i taget och faktiskt börjar min scraplust komma tillbaka så smått.

Nu ska jag lägga mej och vila lite, känns som om jag har en förkylning på gång.
Så i kväll får det bli varmt honungsvatten och en fleecefilt till " Fångarna på fortet", tillsammans med familjen.

/ Katarina

Äskade farmor, jag saknar dej så!I Torsdags morse tog min äskade farmor sina sista andetag.

Jag är tacksam över att jag fick vara hos henne de sista timmarna. Smeka hennes kind, hålla hennes hand.
Det känns skönt att veta att hon hade nära och kära hos sig. Jag hoppas och tror att hon kände sig trygg och älskad.

Sorgen och saknaden är enorm, men jag är är tacksam över att jag fått ha denna underbara människa i mitt liv.
Farmor har betytt så enormt mycket för mej och min familj.

Min farmor hade en fin ängel som alltid hängde i julgranen. Jag har alltid tyckt mycket om den och häromdagen så nämnde mamma det för farmor, i samband med att de plockade bort julsakerna.
Farmor ville då att mamma skulle ta med den och ge till mej.
Jag är glad över att farmor ville ge den till mej och den kommer att få hedersplatsen i min julgran, så småningom.

Just nu har jag satt den på en bricka tillsammans med ett keramikhjärta med ett ljus i.
Ängeln får symbolisera min farmor som var snäll som en ängel när hon levde, och jag är säker på att hon är en av de allra bästa änglarna i himlen nu.Jag kommer att vårda ängeln ömt och kärleksfullt, precis som jag kommer att göra med minnet av min älskade farmor!

/ Katarina

Grattiskort och plåtaskar


Fick en beställning på ett kort förra veckan. Så här blev resultatet:Härligt vårliga blommor på papperet från Basic Grey, passade bra tyckte jag. Detta, samt pärlor, blommor,rosor och rosenknoppar kommer från www.scrapidoo.se

Den fina stämpeln från Prickiform, har jag lånat av en snäll scrapkompis. Anita är mycket duktig på att baka och tydligen tycker hon mkt om bakelser, fick jag veta senare, så stämplen blev perfekt.
Kortet blev helt snett i fotograferingen, men så kan det bli...Behövde något lite vårligt till min bricka på köksbordet, så jag köpte en vit fin vårblomma, som jag satte i en zinkkruka.
Ville ha något mer att lägga på brickan och kom plötsligt att tänka på den gamla albylburken.
När jag letade upp den i ett skåp så hittade jag en fin ask som det varit strepsils i, och den ville visst vara med på brickan, den också :-) Nu är ju inte plåtaskar så särskilt vårliga, men jag blev nöjd ändå :-))

Nu ska jag koka mej en mugg med varmt gott te.
Fick ett härligt vitt te som hette "Exotic Paradise" av min goa kompis M, när jag fyllde år i November, och det får det bli nu i kväll. Har tyvärr ingen bok på gång, men det får bli lite korsord istället. Hjärngympa är aldrig fel!

Nattinatti!  

/ Katarina

RSS 2.0